История
Достопримечательности
Окрестности
Церкви округи
Фотогалерея
Сегодняшний день
Библиотека
Полезная информация
Форум
Гостевая книга
Карта сайта

Поиск по сайту

 

Памятные даты:

 

Праздники

Памятные даты

 

Наши сайты:


Подготовьте себя заранее к поездке в

Ферапонтово

http://www.ferapontov-monastyr.ru/
http://ferapontov-monastyr.ru/catalog/
http://www.ferapontovo.info/
http://www.ferapontovo.org/
http://www.ferapontovo-foto.ru/
http://www.ferapontov.ru/
http://www.tsipino.ru/
http://www.patriarch-nikon.ru/

Прогноз погоды:


Ферапонтово >>>


Яндекс.Погода


На главную Карта сайта Написать письмо

На главную Библиотека Богослужебные тексты Преподобному Нилу Сорскому

ПРЕПОДОБНОМУ НИЛУ СОРСКОМУ

ПРЕПОДОБНЫЙ НИЛ СОРСКИЙ

7 мая / 20 мая


Тропарь, глас 4:


Удалився бегая Давидски мiра, / и вся, яже в нем, яко уметы, вменив, / и в месте безмолвне вселився, / духовныя радости исполнился еси, отче наш Ниле: / и единому Богу изволив служити, / процвел еси яко финикс, / и яко лоза благоплодная умножил еси чада пустыни. / Темже благодарственно вопием: / слава Укрепившему тя в подвизе пустынножительства, / слава Избравшему тя в России отшельником уставоположника изрядна, // слава молитвами твоими и нас Спасающему.



Кондак, глас 8:


Любве ради Христовы удалився мiрских смущений, /радостною душею вселился еси в пустыни, / в нейже подвизався добре, / яко ангел на земли, отче Ниле, пожил еси: / бдением бо и постом тело свое изнурил еси вечныя ради жизни. / Еяже ныне сподобився, / во свете неизреченныя радости Пресвятей Троице со святыми предстоя, / моли, молимтися, припадающе, чада твоя, / сохранитися нам от всякаго навета и злых обстояний / видимых и невидимых враг // и спастися душам нашим.



Молитва


О преподобне и Богоблаженне отче Ниле, Богомудрый наставниче и учителю наш! Ты любве ради Божия от мирских смущений удаляяся, в непроходней пустыни и в дебрех вселитися изволил еси, и яко лоза благоплодна, чада пустыни умножив, словом, писанием и житием образ всякия иноческия добродетели явился еси; и яко ангел во плоти пожив на земли, ныне в селениих небесных, идеже празднующих глас непрестанный, водворяешися, и с лики святых Богу предстоя, Тому хвалы и славословия непрестанно приносиши. Молим тя, Богоблаженне, настави и нас, под кровом твоим жительствующих, непреткновенно по стопам твоим ходити и Господа Бога всем сердцем своим любити, Того единаго вожделети и о Том едином помышляти, мужественно же и благоискусно противу долу влекущих помыслов и прилогов вражиих пратися и тыя всегда побеждати; всякую же тесноту монашескаго жития возлюбити и красная мiра сего, любве ради Христовы, возненавидети помози нам; всяку же добродетель, в нейже сам потрудился еси, в сердцах наших насадити нам пособствуй. Моли Христа Бога, да и всем православным христианом, в мiре живущим, просветит ум и очи сердечныя, еже ко спасению, утвердит я в вере и благочестии и в делании заповедей Своих, сохранит же от лести мiра сего, и оставление грехов дарует всем христианом, таже и вся потребная ко временному житию всем приложит. Да тако вси христиане, в пустыни и в мiре жительствующии, тихое и безмолвное житие поживут во всяком благочестии и честности, и Христа усты и сердцем прославят, купно со безначальным Его Отцем и Пресвятым и Благим и Животворящим Его Духом, всегда, ныне и присно и во веки веков.

Домашняя страница
священника Владимира Кобец

ЧИСТЫЙ ИНТЕРНЕТ - logoSlovo.RU

Создание сайта Веб-студия Vinchi

®©Vinchi Group